Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2.Album dalainak háttérinfói

2010.08.16

 Mi ihlette Tomit, amikor megírta a zenekar új albumának dalait? Hol születtek, kikre gondolt, amikor papírra vetette őket? Most megtudhatod!


Angyal (track 1)

A lemez nyitódala optimista: bármerre járok, bárhogy döntök, mindig at történik, amire épp akkor, épp úgy, épp ott történnie kell! A kilátástalannak tűnő helyzetek is pillantok alatt megoldódnak, jóra fordulnak, mert valami külső erő, " egy angyal" mindig a megfelelő mederbe tereli az életem. Mindent összevetve a sors kegyeltje vagyok, senki és semmi nem állhat az utamba.


Lélekzet (track 2)

Minden embernek van olyan dolog az életében, ami igazán kizökkenti a mindennapok gyakran nyomasztó folytonosságából. Egy lélekzet, ami friss oxigénnel telíti a tüdőt, feledteti a bánatot, és valami olyan helyre kalauzol, ahol megnyugvásra lelek. Mikor már elegem van a kudarcokból, csalódásokból, egy kicsit továbbállok, hogy feltöltődjek. Számomra a legkedvesebb darab a korongról, mert annyira jellemez, annyira rólam szól... A lalázós részt nem tudom megmagyarázni: csak úgy jött! Ja és a refrént a fürdőszobában írtam, tusolás közben! (((:


Lépj tovább (track 3)

Annyi embert látok, akik napról napra, évről évre ugyanazt csinálják, mint azelőtt, ugyanazokat a zenéket hallgatják, ugyanúgy viselkednek, öltözködnek, ugyanazokkal a szavakkal fejezik ki magukat! Én szeretem a változatosságot, szeretek nyitott szemmel járni, új dolgokat kipróbálni, új színeket felfedezni, tudom, rengeteg dolog van amit még nem láttam, nem éreztem, nem éltem át. Szeretem azokat az embereket, akik nyitottak, befogadóak, és kevésbé szimpatizálok azokkal, akik önmaguk korlátjai mögé bújnak!


Ártatlan szikra (track 4)

Rettentően dühítő, mikor valami megmagyarázhatatlan, vagy épp nagyon is megmagyarázható apróság miatt borul a kártyavár,  és mindaz, amit felépítettünk, egy csapásra romokban hever. Amint megírtam, felfirkáltam a szobám falára az egész szöveget, mert a középrész nagyon durván árulkodik arról, milyen is vagyok valójában! Ugyanaz az álarc kerül elő, mint a Miért hazudom...-ban, és mire megnyilok, épp besokall a partnerem. Talán ennek köszönhető, hogy az utóbbi két évben nem igazán sikerült klasszikus értelemben vett kapcsolatot kialakítanom senkivel, pedig azért voltak próbálkozók szép számmal. Nem vagyok kőszívű, csak nem mindenki tudja elérni nálam, hogy tiszta érzelmeim felszínre kerüljenek.


Lenn a föld mélyén (track 5)

Szerencsés ember vagyok, mert van egy nagyon kedves barátom! Egyszer csúnya nézeteltérésünk támadt, amit hangos szavak követtek, és mivel nem vagyok partner a háborúskodásban, ketten két irányba, feldúltan hagytuk el a csatateret. Mivel nekem a tollam a fegyverem, nekiálltam azonnal leírni az álláspontomat. Hirtelen felindulásból tettem, és ahogy a végére értem a dühöm is csillapodott. Nagy mentsvár nekem az írás! Tuti lelki beteg lennék, ha nem tudnám papírra vetni, ami a szívemet nyomja! Ebben a dalban arról mesélek, hogy megyek a saját fejem után, és ha porszem kerül a gépezetbe, okolhatom magam, a hibáimból meg tanulhatók , így legközelebb kisebb az esély arra hogy ismét meglépem ugyanazt a hülyeséget!


Még 1x (track 6)

Ez egy kaotikus érzéshalmaz, ami rövidesen kipukkan! rengetegszer van, hogy vágyódom valami után, ami már elmúlt, de azért teljesen mégse tudtam lezárnni. Megszámlálhatatlan ilyen ügyem van! Azt mondják, az emberről a hiánya mondja el, hogy mennyit ér, úgyhogy akikről ez a dal szól, mind-mind értékesek a számomra!


 

Hetedik (track 7)

Elérkeztünk a lemez csúcspontjához, ahol elmesélem, miként verbuválódott az AFC legénysége, milyen pozitív és negatív dolgok értek minket a 7 év alatt. A zenekar a mindenünk, ebben találtuk meg valódi önmagunkat, és nem tervezzük bezárni a kapukat még nagyon-nagyon sokáig! Remélem, ez a dal mindenki számára egyértelművé teszi, hogy valódi zenekar vagyunk, nem egy kreált, egyszer használatos fiúcsapat!


Miért nem hív (track 8)

Az a  lány az ihletadó, aki nem viszonozta az érzéseimet. Az ilyen mindig nagyon megvisel, és persze bánatom csillapítására rögtön tollat ragadtam! Bízom benne, hogy sokaknak erőt ad majd ez a dal, ha hasonlóan nehéz időszakon mennek keresztül. Mindig megnyugtató a tudat, hogy nincs egyedül az ember a problémáival!


Végső kiáltás (track 9)

percenként vágnak ki futballpálya méretű erdőket, vékonyodik az ózonréteg, lassan belefulladunk a saját mocskunkba, úgyhogy egészen aktuális a probléma. Mi nem vagyunk tudósok, hogy új alternatívákat találjunk fel - zenészek vagyunk, akik reménykednek, hogy néhány ilyen dal felnyitja majd sokak szemét! Ha csak egy ember felkapja a fejét, és egy kicsit elgondolkodik a szám mondanivalóján már megérte!


Más ölel át (track 10)

Nem volt könnyű felénekelni, néhányszor el i pityeregtem magam közben, ez talán helyenként hallatszik is. A legmélyebb dal, amit valaha írtam! Kertelés nélkül kérdezem a lányt, aki elhagyott, és azóta már mással van, hogy mi az, ami nincs meg bennem. Elsőre furának tűnhet a refrén elején a " mi az, ami, amitől". Azért ragaszkodtam ehhez a nyelvtanilag kifogásolható sorhoz, mert így akartam érzékeltetni azt a zaklatottságot, azt a labilitást, ami egy ilyen dadogásszerű sorban összpontosul. Szerintem méltó befejezése lett a LéleKzetnek, ami  csordultig van érzelnekkel, amiben nyugodtam mondhatom, szívem-LelKem benne van!Kép

 
 

 

Profilkép
Statisztika

Online: 1
Összes: 83380
Hónap: 1358
Nap: 28