Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helyitéma.hu /Tomiinterjuu/

2012.11.26

Az Anti Fitness Club(AFC) frontembere a rajongóktól tudta meg, hogy depresszív dalszövegei terápiás hatásúak is lehetnek. Nem zavarja, ha szokatlan megjelenésükkel foglalkoznak, mert a szakma is elismeri: már letettek valamit az asztalra. Tomi néha zenésznek érzi magát, néha muzsikusnak, ha pedig Tóth Gabinak ír dalt, akkor női érzésekkel küzd.


- Van, aki fantasztikus zenésznek gondolja és van, aki egy fiúcsapat fura külsejű tagjának. Kicsoda AFC Tomi?

- Amikor önvizsgálatot tartok, mindig kiderül, hogy a végletek embere vagyok. Iszonyú érzelmes, de gyakran ennek az ellenkezőjét sugárzom.  Nagy bennem a harc, de nem gondolom, hogy összetett lennék.


- Amikor megismertük, a tinilányok kedvence volt, azután kiderült, hogy más előadóknak is ír dalokat: Ákos megkérte, hogy az MTV Icon-ra ön fogalmazza át két nótáját, számtalan díjat kapott az együttes, Nagy Feró még arra is megkérte az X-faktorban, hogy segítensen kiválasztani a csapatait.
- Öt évvel ezelőtt lettünk ismertek, és mindenki az emós divathullámmal kapcsolt minket össze. Ugyanakkor a dalszövegeink már akkor mélyebbek voltak, mint egy tiszavirág életű fiúbandáé. De ez senkinek nem tűnt fel, csak az, hogy idióta sminkünk van, és a szemünkbe lóg a hajunk.0.jpg


- Mégsem szakítottak a külsőségekkel!
- Nem volt tudatos. 19 éves voltam és lázadtam, mint minden normális tinédzser. De a külsőnk nem a tartalomnélküliség elfedésére szolgált! Most már máshogy kezelnek minket, de a bántás sem zavar. Az együttes sikeres, folyamatosan írok dalokat más előadóknak is, és ez felelősségteljes munka. Én elégedett vagyok.


- Mikor jött rá, hogy tehetséges, van keresnivalója ebben a szakmában?
- Néha azt érzem a színpadon, hogy zenész vagyok. Néha meg azt, hogy csak muzsikus.


- Az utolsó albumuk címe: Metamorphosis, azaz átalakulás, a képen pedig egy szitakötő van, aminek a teste egy mikrofon. Előremutató is lehetne az üzenet, de inkább nyomasztó.
- A zenénk többsége moll-ban van, ez egy melankolikus hangzás. A kép pedig arról szól, amikor egy csúnya lárvából gyönyörű szitakötő lesz. Nekem ez az állat a szabadságot szimbolizálja.


- A dalszövegek önről szólnak?
- Írás közben vagyok a legőszintébb, de mivel mindig éjszaka írok, nagy csendben, ezért a dalokban benne van a nyomasztó magány. Ettől függetlenül van egy pörgős, életvidám énem is.


- Nincs felelőssége abban, hogy tinédzserek kezébe nyomasztó lemezeket ad?
- Mindenkinek van problémája, és ha a sajátjára rátalál az én dalaimban, akkor rájön, hogy nincs egyedül a gondjaival és abban a pillanatban már nem is akkora a baj. Van, aki pszichológushoz megy, én kiírom a fájdalmaimat, mások pedig abba kapaszkodnak. Eleinte én sem értettem, hogy egy depresszív dal hogyan adhat erőt, de a rajongók ezeket megírják levelekben, onnan tudom, hogy így működik.


- Mikor írja a nem nyomasztó dalokat, amiket másoknak szán?
- Azt is éjszaka, csak olyankor nem magamra fókuszálok. Ha Tóth Gabinak írok dalt, belehelyezkedek egy női létbe; fura és perverz dolog ez. Másnak írni sokkal inkább munka, vagy talán hivatás

 

 

 
 

 

Profilkép
Statisztika

Online: 1
Összes: 84821
Hónap: 992
Nap: 33