Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjuu Mikivel ^^

2012.01.05

A basszerosokra is (mint ahogy a dobosokra) szokták mondani, hogy nem valami nagy hangszer. Téged nem “demotivált” ez, amikor eldöntötted, hogy a basszusgitár húrjait fogod tépni?: )

- Akik ezt szokták mondani azoknak szerintem fogalmuk sincs arról hogy mi a zene! Tény hogy annak idelyén én is úgy gondoltam hogy talán könnyebb dolgom lesz a basszusgitárral de amint elkezdtem belerázódni egyértelművé vált hogy erről szó sincs. Sőt, kicsit tovább mentem a dologban és oda jutottam hogy a dob és a basszus a zenélés alapja… ha az nincs a helyén akkor szétesik az egész.

Pontosan hány éve is kezdtél el tanulgatni rajta?
- Basszusgitáron körülbelül a zenekar megalakulása előtt egy évvel kezdem el játszani, ami majdnem 10 évet jelent mostmár. De szerencsére előtte is volt közöm a zenéléshez mivel zenei általános iskolába jártam így kötelező volt a szolfézs, a kórus és egy hangszer ami nálam a zongora volt.

A banda többi tagja sokkal extrémebb, talán modnhatom így.. Tetkók, piercingek, és hát a hajuk is kitűnik az átlagból.. Tomié legalábbis.:D Sőt, mára csak rá mondható ez..: ) Te sosem akartál valamelyiket a felsoroltak közül?
- Nem akartam. Valószínűleg akkor megcsináltam volna. Csak azért nem akartam ezek közül egyiket sem hogy kitűnjek a többiek közül. Egyszerűen így érzem jól magam.

Az AFC előtt zenéltél más komolyabb bandában?
- 16 éves voltam, így nem is nagyon lett volna rá esélyem. Illetve az AFC-t sem mondhattuk akkoriban komoly bandának. Középiskolásokból álló öröm zenélés volt semmi több. Aztán szerencsére ahogy nőttünk fel egyre komolyabbra fordult a dolog.

Te mindig is basszeros akartál lenni?
- Nem igazán. Eleinte dobolni akartam csak aztán nagyon nem gyült rá össze a pénz így egy hirtelen felindulásból vettem meg az első basszusgitáromat. De a dob után ez volt az első hangszer ami tetszett, mostanra meg már teljesen megváltozott a véleményem:)

Mi/ki inspirált rá?
- Senki igazából, egyszerűen csak megtetszett a hanga. Szeretem a mélyebb hangszínű hangszereket.

 

m.jpg

 
 

 

Profilkép
Statisztika

Online: 1
Összes: 94880
Hónap: 1042
Nap: 17