Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vic élménybeszámolója a tizedik AFC szülinapi koncertről!

2012.12.31
9-re érkeztünk, pontosabban előtte pár perccel. A színpadon senki sem volt, így bőven volt időnk leadni a ruhatárba a cumókat, és csak ezután kerestünk magunknak helyet a nézőtéren, ami meglehetősen foghíjas volt - sajnáltam is a srácokat.
Egy jó negyedóra elteltével ki jött a The Hated Tomorrow, akik hatalmas pozitív csalódást nyújtottak számomra, és azt hiszem, mondhatom ezt a két velem tartó személy nevében is. Egész pofás kis zenét játszanak, jó zúzósat.
 
Visszatérve az est főszereplőjére, az AFC-re, 10 óra előtt 1-2 perccel kezdődött a Metamorphosis c. dal, ahol Feka egyedül volt még fent a színpadon, majd jött Marek és Miki, majd mikor elkezdődött a Lesz, ami lesz Tomi is beszökkent - természetesen hatalmas sikongatások követték minden lépését.
Halkan megjegyezném, mire az AFC kezdett, jöttek szépen egymás után a számok, addigra már majdnem teli volt a koncerthelység hálaistennek.
Tomi az átlagnál is jobban felvolt tüzelve (ami érthető egy 10. születésnapi partin), az ének szokásosan tökéletes volt, csakúgy, mint a hangszerelés, Feka, Miki és Marek is tökéletesen muzsikált.
A szokásos paletta mellett végre élőben is hallhattuk a Marad-e még levegő és a Kötéltánc c. dalokat, melyeket személy szerint nagyon kedvelek - előbbit, ha jól tudom csak a lemezbemutatón játszották, utóbbi pedig csak a Gitármánia táborban hangzott el. Mindkettő szám remekül szólt, a Marad-e még levegőnél a gyermekkórus is elhangzott - igaz, nem élőben, de helyette énekeltük mi, a közönség:)
A Hetediknél (Tizedik) jó pár ember a közönségből 10-es feliratú táblát emelt a magasba, amit Tomi nem győzött meghálálni:)
 
Az estnek továbbá az volt a pikantériája, hogy a srácok elővettek egy ősrégi dalt, ami 2003-ban íródott, az első, kétszámos EP-jükön szerepelt még anno, ami egy gyönyörű lírai dal. Na jó, nem, ez a Ronda lány, ami egy borzalmasan egyszerű, punk-rockos, 'durrbele' dal.
Iszonyat nagyot szólt, jót röhögtünk rajta, páran a szöveget is tudtuk, és azért ez is jobban hangzott így 10 évnyi zenélés után, mint anno, mikor felvették a számot, de Tomiék is inkább viccnek fogták fel - a szám után meg is jegyezték, hogy akkor még egyáltalán nem tudtak zenélni, csak azt mondták néhány korty 'erősítő' után. Ezekután Tomi hozzátette, hogy Feka szerint még most sem tudnak zenélni, majd röhögtek:'D
 
Sztárvendégek közül Tóth Gabi betegség miatt nem tudott eljönni, Johnny K Palmer a helyszínen volt ugyan, de nem hallottuk zenélni, úgyhogy így az est vendégzenésze nem volt más, mint maga Szabó Zé, aki a Más ölel át c. dalhoz asszisztált nagyon ügyesen.
Szokásához híven Tomi meghatódott a dal előtt és után is, de pár másodperccel a dal után megjegyezte, hogy elég a b*zulásból, csapjunk a húrok közé:'D
 
Természetesen a szokásos feldolgozások sem maradtak el (noha nagy bánatomra a Moves like Jaggert hosszú hetek óta nem játszák), felcsendült Britney-szám Till the world ends, és a Depeche Mode Enjoy the Silence c. slágerét is előadták a srácok 'AFC-sítve'.
 
A Bárhogy szeretnéd után Tomi elbúcsúzott, hátra ment, de Fekáék fent maradtak, és egyre inkább lassítva befejezték a számot, nagyon jó hangzása volt így a dolognak, majd ők is lementek.
Amint levonultak a srácok, mindenki 'vissza, vissza!' rigmussal csalogatta vissza a színpadra a srácokat, így körülbeül bő 2 perc után fel is csendült a Mennyország.
 
A Miért hazudomnál immár szokásos módon Tomi felkonferálta, 'bemutatta' az együttes tagjait, majd zárásként jöhetett a Még vár ránk ez a föld, aminél a szokásos zúzás meg is volt.
 
Szabó Zéék tortával is meglepték a fiúkat, amivel aztán a srácok fotózkodtak is.
 
Ha jól emlékszem, akkor ezek a számok hangzottak el (nem sorrendben)
Lesz ami lesz, Beleremeg a föld, Kötéltánc, Marad-e még levegő, Mennem kell, Jégvirág, Mennyország, Nincs elérhetetlen cél, Lélekzet, Hetedik, Angyal, Lépj tovább, Más ölel át, Miért hazudom, Még vár ránk ez a föld, Többet érsz, Bárhogy szeretnéd, Enjoy the silence, Till the world ends és a Ronda lány, tehát kicsit bővített műsorral leptek meg minket a srácok:)
Összességében nagyon jó volt a koncert, jó volt a hangtechnika, a fénytechnika is nagyon tetszett, ugye az előadás az náluk mindig tökéletes, egyetlen egy kis szívfájdalmam (ami ugye nem az ő hibájuk végülis) hogy a Végső kiáltás és a Moves like Jagger nem hangzott el, no meg, hogy a Lélekzet albumról nem játszottak még 1-2 számot (a Még1x-t például életükbe alig játszották, pedig imádom).
 
Kívánok mindenkinek nagyon boldog, sikeres új esztendőt, vigyázzatok magatokra és jövőre is találkozunk a srácok koncertjein!
ui: headbanget továbbra is nézni!
 
 

 

Profilkép
Statisztika

Online: 2
Összes: 81839
Hónap: 1195
Nap: 13